Interviu - Antreprenoare.ro

June 17, 2020

Interviu - Antreprenoare.ro

 

Motto-ul după care ne ghidăm și la care vă sfătuim să reflectați atunci când vine vorba de jucării este: Dă-i unui copil o jucărie aleasă de tine și îi satisfaci nevoia doar pentru o zi. Învață-l să-și aleagă singur jucăria azi și va face alegeri potrivite toată viața! (Adaptare dupa moto-ul lui Andrew Carnegie).

Afacerea mea in imagini

Cine ești tu și în ce crezi?

Sunt în primul rând femeie, după sunt mamă și sotie! Sunt omul care ajută la orice oră îi este cerut ajutorul și cred în Dumnezeu. Toată forța și puterea pe care le am, pot spune că le primesc de la oamenii buni din jurul meu.

Te-ai gândit la tine ca un super-erou?

Da, m-am gândit încă de pe băncile liceului. De aceea am și absolvit Facultatea de Psihologie, tot din dorința de a fi erou, de a avea puterea aducerii de zâmbete și fericire.

Dacă da, ce super-erou ești și care este super-puterea ta?

Mă identific ca fiind mămica de la Vraja Jucăriilor și de aici super-puterea mea de a face copiii fericiți și bineînțeles părinți liniștiți alături de copiii lor.

Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?

Este modul meu de viață, modul nostru de viață, ca familie, mai bine spus. Tati, este și el un copil, doar că de 33 ani și tot ce ține de joacă cu băiețelul nostru Andrei, este o încântare, iar eu, la 32 de ani, retrăiesc copilăria ( doar că acum, cu zeci de jucării ce mă îndeamnă la experimentare și uitare de orice).

Ai îmbrățișat gamificarea în afacerea ta?

Din prima clipă! Prin faptul că fac live-uri cu jucăriile și împreună cu Andrei mă joc, arăt publicului meu cum se poate învăța în joacă și cum distracția este garantată. Motto-ul nostru este "Învățam jucându-ne!"

Te gândești că joaca e doar pentru copii și afacerile înseamnă doar seriozitate? Explică-ne de ce.

Până acum totul a fost joacă și distracție, ajutor și empatie. Așa o să și continue pentru că scopul meu nu este să am o afacere ce produce bani, eu vreau o afacere ce oferă acces la jucării educative, cărți minunate, comunitate cu același scop. Nu poți fi serios când ești înconjurat de atâtea jucării!

În #LunaJocului, am schimbat regulile în comunitatea Antreprenoare. Ți s-a părut greu să accepți noile reguli și să te joci alături de noi în fiecare zi?

Îmi place că fac parte din această comunitate și dacă luam totul treptat, nu în joaca însă, regulile se asimilează și devin ritm al vieții. Îmi place joaca nelimitată, iar alături de voi, tot ce se întâmplă este minunat!

Ce jocuri joci tu în viața de zi cu zi?

Toată ziua mă joc cu băiețelul meu, însă de aproximativ 6 luni, ne jucăm de-a " oamenii responsabili și de afaceri". Acest joc este despre momentele când eu pregătesc coletele cu jucării, iar el este ajutorul cel mai mare: mă ajută la scrierea awb-urilor, la pus etichete pe produse, la luat foile din imprimantă și multe altele ce țin de acest proces.

Ce jocuri folosești pentru a-ți motiva copilul și a-l educa?

Până acum am învățat câte ceva din fiecare jucărie achiziționată. Din joaca cu mașinuțe am învățat să fim ordonați și să avem grija lor, din jucăriile din lemn învățăm zilnic tot ce ține de motricitate fină, gândire, imaginație și mai ales răbdare. Pentru fiecare joc pierdut sau nereușită în timpul jocului, automat spune" nu-i nimic, încerc din nou!" .

Folosești gamificarea în marketingul produselor și serviciilor tale?

Da, folosesc și prinde foarte bine, față de a oferi doar o poză cu jucăria. Acum, mă ajut și mă promovez pe canalul de YouTube, unde pot transmite emoția și experiența unui joc, sentimentul de plăcere și acțiunea în sine, după care tânjește privitorul meu.

Vezi vreo diferență în echipa care se joacă? Sunt mai productivi? Se cunosc mai bine?

Când facem în joacă lucrurile par mai ușor de trecut, iar starea psihică clar este una foarte bună.

Jocul leagă echipa? O face mai închegată și angajații tăi rămân în firmă mai mult timp?

Echipa Vraja Jucăriilor este formata din: eu - mămică care se ocupa de partea de promovare, vânzare, relaționare cu clientul, soțul pe partea de it și implementare, Andrei - micul tester de jucării, mama- soacra ne ține contabilitatea, iar mama se ocupa de joaca cu Andrei când eu sunt foarte prinsă cu partea de achiziții/livrare marfă. Joaca la noi este în toată familia și cu toții contribuie câte puțin.

Ce jocuri ne recomanzi? Pot să fie boardgames, jocuri ale copilăriei, jocuri de business...

Eu recomand foarte mult jocurile și jucăriile din lemn. Lemnul este material natural, durabil, calmant și chiar creează legătură cu natura prin proveniența lui. Jocurile cu pioni, cu bile, cu forme geometrice și culori, sunt jocuri ce pot fi folosite de la 3 ani și spunem noi până la 99 +. Jocuri de dexteritate, în care cu bețe chinezești sau penseta iei bile din mici recipiente și trebuie să creezi o imagine este un joc solicitant și totodată distractiv.

Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent și te-a făcut să te simți veselă sau încântată de afacerea ta?

Citesc cărți pentru copiii, mai ales că am pe YouTube rubrica Minutul de Lectură, iar pentru mine și sufletul meu, citesc cărți de dezvoltare personală și cărți de dragoste. Ultima carte citită și care mi-a dat un sentiment minunat este "Oamenii fericiți citesc și beau cafea" - Agnes Martin-Lugand, iar acum urmează restul din serie.

Cum ai fi dorit să ne jucăm altfel în acest interviu?

Să fim jos pe covor, cu jucării în față, să ne jucăm și să simțim ceea ce copiii simt - fericire, entuziasm, încântare, curiozitate și mai ales evoluție.

Vezi afacerile mele


Liquid error (sections/article-template line 316): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid

Abonare